Vučić: Pogrešno sam optužio Stefanovića, ne znam u kom svojstvu je bio u Krušiku

Vesti 15. nov. 201913:13 > 13:17
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode nekih medija da je afera oko trgovine oružjem u stvari njegov obračun s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Vučić je izjavio da je pitao ministra Stefanović šta je njegov otac Branko Stefanović u firmi GIM, a da mu je Stefanović rekao "ništa". Vučić je rekao i da je on razumeo da je zaposlen, te da ga je pogrešno optužio na televiziji, a da sada čuje da nije ni zaposlen.

„Onda sam ja najteže optužio Stefanovića“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posetio „Krušik“ u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gde je bio tada Branko Stefanović “ jer mu nije ni otac ni majka“.

On je rekao da i ako je Branko Stefanović bio u „Krušiku“ ne vidi šta je tu kriminal i da svi na kraju samo govore o sukobu interesa.

„Agenciju za borbu protiv korupcije molim da pristupi tome da utvrdimo ima li sukoba interesa“, rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI:

On je ponovio da ako je bilo kakav kriminal počinio Branko Stefanović ili Nebojša Stefanović, jedva čeka da to državni organi ispitaju.

Vučić je rekao da je „najbogatija politička partija“ objavila da je u aferi „Krušik“ reč o obračunu između njega i Stefanovića, ali da ako bi to bilo istina on pita zbog čega su lagali za kriminal.

„Moje pitanje je da li je to bio ozbiljan kriminal ili unutarpartijski obračun. Treća opcija ne postoji“, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da su informacije o „Krušiku“ date nekome u Bugarskoj, a da ta zemlja ima dve fabrike koje imaju isti proizvodni program kao „Krušik“.

Vučić je rekao da je gledao emisiju u kojoj je gostovao Aleksandar Obradović koji je medijima ukazao na nezakonitosti u „Krušiku“ i da ništa nije razumeo.

On je rekao i da je Lazar Lešnjak nadležnim organima prijavio krivična dela predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i da je on uzbunjivač, a da Obradović to nije, jer je svoje informacije prosledio stranoj zemlji i to ne ni nadležnima.

Vučić je istakao da nisu mediji ti koji nekoga proglašavaju uzbunjivačem, već zakon i da Lešnjak mora da bude zaštićen jer je prijavio najteža krivična dela i da će nadležni reći šta se dešava.

Upitan o hapšenju čoveka koji je uhvaćen da je iznosio tehničko-tehnološku dokumentaciju za municiju, Vučić je rekao da postoje i teži pritisci na vojsku i vojnu industriju Srbije.

Na pitanje ko vrši pritisak, Vučić je rekao da o tome ne može javno da govori, ali da će jednom moći.

Vučić je zapitao i potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić zašto ga optužuje da je u vezi sa vlasnikom firme za prodaju naoružanja GIM Goranom Todorovićem, koga „u životu nije video“.

„Ne želim da urušavam odnose s Hrvatskom“

Vučić je izjavio i da u Zagreb na kongres Evropske narodne partije ne ide jer ne želi da urušava odnose sa Hrvatskom, iako bi bez imalo muke odgovorio na provokacije tamo.

„Da idem da urušavam odnose neću, iako bih bez muke odgovorio na provokacije. Da im se dodvoravam još manje vidim smisao“, rekao je Vučić na otvaranju dela novog Bulevara Vudroa Vilsona, Ulice Nikolaja Kravcova i novog Beogradskog parka u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Rekao je da ne vidi strateške ni racionalne razloge za sukob sa Hrvatima, ali da odnos dve države mora da bude zasnovan na partnerskim odnosima.

„To što napadaju mene, hvala im, da narod vidi koliko je dobrih stvari urađeno“, rekao je Vučić.

Upitan o mogućnosti odlaganja parlamentarnih izbora, Vučić je poručio da će se oni održati na vreme, „osim ako Milan Antonijević ne odluči drugačije“.

„Pošto vidim da je čovek sebe proglasio za predsednika Republike, koji raspisuje izbore“, rekao je Vučić.