Podrška meštana Ravnog Sela Caričiću, traže raskidanje ugovora s JKP Komunalac

N1

Nekoliko desetina građana okupilo se u dvorištu Božidara Caričića u Ravnom Selu pored Vrbasa, kako bi mu pružili podršku, ali i kako bi, kako su naveli, istakli nameru da istraju u zahtevu koji je do sada podržalo gotovo 700 meštana da ta mesna zajednica raskine ugovor sa JKP Komunalac iz Vrbasa, ukoliko to preduzeće ne može da im isporučuje pijaću vodu.

„Ako voda nije za piće, ne treba nam. Mi smo vlasnici vodovoda i bunara koje smo iz svojih džepova finansirali. Želimo da znamo da li je voda za piće. Ako nije, ne treba nam komunalno preduzeće koje će nas tužiti i privoditi u policiju zbog duga“, naveo je jedan od okupljenih meštana koji su došli da podrže Caričića na skupu u dvorištu njegove kuće. 

POVEZANE VESTI:

Božidar Caričić, kojem je jutros JKP Komunalac pokušalo da isključi vodu, iako ima pravosnažnu presudu Osnovnog suda u Vrbasu da nije dužan da izmiri dug za vodu, jer nije ispravna za piće, bio je priveden u policiju i tamo zadržan četiri sata. Policija je potom saopštila da je protiv njega, na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva iz Vrbasa, podnela krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, pošto je navodno pretio radnicima Komunalca.

Caričiću su jutros komunalci pokušali da isključe vodu uz pratnju policije, ali su od te namere odustali.

Caričić je posle toga rekao da su radnici odustali od isključenja i pored naloga koji su imali. Dodao je da su se i radnici Komunalca i policajci prema njemu ponašali korektno.