Na dobrotvornom koncertu UNICEF-a prikupljeno sedam miliona dinara za predškolce

Vesti 14. nov 201917:33 > 17:38
Promo

Na dobrotvornom koncertu koji je u Beogradu organizovao UNICEF prikupljeno je 6,9 miliona dinara, a sva sredstva biće utrošena za programe predškolskog obrazovanja i nabavku didaktičkih materijala i igračaka, saopšteno je iz te organizacije.

UNICEF je sinoć u prepunoj sali Sava Centra obeležio 30. godišnjicu od usvajanja Konvencije o pravima deteta koncertom hora Kolibri i specijalnim gostima – violinistima Stefanom Milenkovićem i Nemanjom Radulovićem. 

„Vlada Srbije se pre dva dana priključila UNICEF-ovom globalnom pozivu da se ponovo obaveže na poštovanje Konvencije o pravima deteta. Nema boljeg trenutka da zajedno proslavimo obnovljene, kolektivne napore da ostvarimo svako pravo za svako dete“, poručila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis. 

U publici je bio veliki broj dece koja su igrala, a najveće ushićenje bilo je kada su za poslednju izvedbu na scenu stupili zajedeno Nemanja, Stefan i hor Kolibri. Oni su izveli dečju himnu „Za život nov“ Nikole Čuturila, koja je osmišljena specijalno za ovu priliku.

Pored velikog broja dece, roditelja i građana koji su prisustvovali koncertu, podršku je pružilo više kompanija koje su omogućile da deca iz Zvečanske i deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom iz gradskog Sportskog saveza osoba sa invaliditetom dođu na koncert.