Stefanović: U trgovini oružjem nema mog uticaja, afera da bi mi se naškodilo

Vesti 13. nov. 201921:00 > 21:06
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je povodom poslovanja firme Krušik, da njegov otac nije ni vlasnik, ni suvlasnik, kao ni direktor firme GIM, zbog čega, kako kaže, nema nikakvu korist u tome da li ta firma dobro radi ili ne. Stefanović tvrdi da u trgovini oružjem nema njegovog uticaja, a da je cela afera napravljena da bi mu se nanela naneta šteta.

„U tom procesu niti ima mog uticaja niti sam ikada zvao nekoga iz vojne idndustrije za bilo šta u životu. Nisam zvao da intervenišem za bilo šta, nije me interesovalo“, rekao je Stefanović gostujući na televiziji O2.

Prema njegovim rečima, cela afera o trgovini oružjem je laž čiji je cilj da se nanese šteta njemu i članovima njegove porodice, a da spreči da se govori o dobrim stvarima koje se dešavaju u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Stefanović je dodao da afera „Krušik“ služi da se spreči da se govori o aferama koje su otkrili u vezi sa poslovima Dragana Đilasa i opozicionara koji žele da se vrate na vlast.

On je negirao da je Aleksandar Obradović uzbunjivač, ocenivši da je su njegove informacije „odavanje poslovne tajne“ i da „postoji kampnja jednog dela opozicije“ da Obradovića proglasi uzbunjivačem. Kazao je da je Obradović pet godina prikupljao podatke iz „Krušika“ i da ne može biti uzbunjivač jer nije saopštavao podatke javno, onako kako je predviđeno zakonom, već privatnim kanalima.

Stefanović je ponovio da je spreman da ide na detektor laži i u zemlji i u inostranstvu i da odgovara na sva pitanja – da li je nekog zvao i na bilo koga uticao.

„Hoću da demantujem svaku od tih laži, hoću da pokažem ljudima da ništa nezakonito nismo uradili ni ja ni članovi moje porodice“, objasnio je Stefanović.

Ministar je kazao da je „monstruozna izmišljotina“ da Srbija naoružava ISIS i dodao da se takvim tvrdnjama nanosi ogromna šteta državi. On je objasnio da je krajnji korisnik zemlja kojoj se prodaje naoružanje i ta država mora da ima sve potrebne dozvole i garancije.

„Tek onda bilo koja zemlja u svetu može toj zemlji da proda to oružje, šta će ona posle da uradi to nije do Srbije. Monstruozna je laž koja je plasirana ovde od trgovaca oružja čiji je interes da uruše našu namensku industriju“, ocenio je Stefanović.