Šormaz: Oružje izvozimo legalno, država nikad nije sarađivala sa teroristima

Vesti 12. nov 201916:08 > 16:12
FoNet/Nenad Đorđević

Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz izjavio je danas da je "trgovina oružjem i izvoz oružja iz Srbije i namenske industrije legalan i legitiman, da se radi po svim međunarodnim zakonima i da se zna ko je krajnji kupac” i istakao da “država nikada nije sarađivala sa teroristima".

„Sa tim gde završi neka municija ili oružje posle kupovine nas ne treba da interesuje, niti mi možemo da utičemo na to šta će kupac raditi sa tim oružjem“, rekao je Šormaz na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom današnje izjave potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o trgovini oružjem.

On je istakao da Savez za Srbiju nema program, politiku, ideologiju, već da jedino napadaju „na predstavnike izvršne vlasti u Srbiji, ministre Sinišu Malog i Nebojšu Stefanovića, a najviše na predsednika Aleksandra Vučića”.

POVEZANE VESTI

„Ovaj napad danas i izrečene tvrdnje u vezi sa trgovinom oružjem, Libijom i svim ostalim je gomila netačnosti“, rekao je Šormaz i istakao da se radi o “čistoj propagandi” iza koje stoji predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On je ocenio da je taj napad “besmislen i štetočinski, zato što se nanosi šteta imidžu naše namenske industrije“.

„Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Marinika Tepić uporno nastavljaju da izmišljaju afere i napadaju svoju državu“, kazao je Šormaz.