Posle Zelenovića, Vacić ima poruku i za Mariniku Tepić; SZS kaže – Vučićev lutak

Vesti 10. nov. 201918:59 > 19:01
Podeli:
Izvor: Printscreen

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić sinoć je u Pančevu uputio nove poreteće poruke, ovoga puta potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić. I dok Vacić za N1 kaže da nikome nije pretio pa ni gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću, u Savez za Srbiju čekaju reakciju tužilaštva i poručuju da Miša Vacić izgovara sve što lider SNS-a i predsednik Aleksandar Vučić misli, a ne sme da kaže.

Turneja Srpske desnice po Srbiji nije praćena samo vatrometom već i zapaljivom retorikom koja je poznata iz 90ih godina. Najnovije poruke Vacića stižu iz Pančeva poslanici Mariniki Tepić.

„Evo prilike da se i ja nje setim i da joj uzgred poručim: Marinika shvati nećemo stati! Srpska desnica će da pravi odbore i da oslobađa Srbiju„, poručio je Vacić.

Potpuno je jasno da se radi o pretećoj parolii pretećem pokliču, kaže za N1 Marinika Tepić.

„I to nisam ja definisala tako već tužilaštvo i policija, policijska stanica Stari grad koja je po službenoj dužnosti još pre dve godine otvorila istragu koja je i dalje otvorena„, podseća narodna poslanica.

Upitan šta konkretno znači kad kaže „Marinika shvati nećemo stati„, lider Srpske desnice za N1 kaže: „Pa da nećemo stati sa podizanjem odbora.“

Ali zašto baš Mariniki Tepić?

Zato što je žena opterećena sa mnom. Posle Vučića, u Skupštini se najviše bavi mojim imenom„, kaže Vacić.

Izvor : N1

Marinika Tepić, s druge strane, podseća da Vacićeva poruka ima opasniju konotaciju.

Ti grafiti su bili direkta posledica ne samo pretnji koje sam dobijala od Vacićeve grupacije, od njegovog britanskog saradnika Džima Dousona, već su se oni na isti način, i Dousonova organizacija, ponašali prema britanskoj parlamentarki Džo Koks koja je ubijena u sred bela dana u Velikoj Britaniji. Izbodena je nožem„, istiće Tepić.

POVEZANE VESTI

Vacić ipak i dalje tvrdi da niko nikome ne preti.

Niko nije pretio. Ja sam samo izneo činjenice da nećemo stati, da ćemo Zelenovića pobediti i proterati iz institucija„, pravda se on.

Marinika Tepić smatra da Vacić nije „usamljen“ u svom delovanju.

Ono što bi Aleksandar Vučić želeo da kaže, a ne sme da kaže, to izgovara njegov lutak taj Miša Vacić„, tvrdi ona.

I dok poslanica Tepić čeka reakciju tužilaštva, Savez za Srbiju čeka hapšenje Miše Vacića zbog pretnje koje je uputio gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Vacić i za svoj govor u Šapcu ima opravdanje i poručuje: „Moraš da poslušaš moj govor pažljivo (…) Nisam rekao da ih gurnemo, nego rekao sam: ‘Srbi su pobedili Austrougare, tako što su se skoncetrisali u Šapcu, i na Ceru ih gurnuli na Drinu,podavili ih‘. Jesi ti učila istoriju?

A, Vacić je u Šapcu od reči do reči rekao: „Da ih gurnemo niz Cer, u srpsku Drinu, i podavimo. E tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima!“

Na pitanje koga će Srpska desnica da podavi, Vacić kratko odgovara: „Na izborima!!!“

Za Vacića je N1 „korektna“, ali i „izdajnička“ televizija

Lider Srpske desnice ne preti samo političkim protivnicima, već etiketira i medije. N1 je za Vacića izdajnička televizija, ali ne baš uvek.

N1: Zbog čega ste uzvikivali da je N1 izdajnička televizija?

Vacić: Uživam da vas gledam. Za mene ste vi izdajnička televizija. Cela vaša uređivačka politika je uperena protiv mog naroda i moje zemlje.

N1: Na koji način?

Vacić: Na način na koji izveštavate, na način na koji izveštavate o meni.

N1: Zar niste napisali da je to korektno?

Vacić: Ne, pa korektna je ona poslednja izjava koju si uzela od mene, a nije sve ostalo što radite.

Gligorijević: Srpska desnica lepo sarađuje sa SNS-om

Izvor : N1

 I dok Miša Vacić jedan dan tvrdi da je N1 korektna, a u svojim govorima da je izdajnička, novinarka nedeljnika „Vreme“ Jovana Gligorijević ocenjuje da je to samo još jedan vid zastrašivanja.

„Kada Miša Vacić počne da proziva medije kao izdajničke, to takođe ima funkciju pokušaja zastrašivanja svakoga ko je kritički nastrojen prema opet kažemovoj vlasti, jer ja sam ubeđena da Srpska desnica nije opoziciona stranka već je povezana i lepo sarađuje sa Srpskom naprednom strankom. Ja ću upozoriti sve da mi ovo liči na početak 90ih, kada smo svi mislili da je Vojislav Šešelj jedan klovn, a onda su se dogodili Hrtkovci„, podseća Gligorijević.

Novinarka Biljana Lukić takođe smatra da režim koristi Vacića, ali pre svega za skretanje sa važnijih tema.

Mi treba da se bavimo metom a ne zelenišom oko mete, a meta je da je država poslala Vacića da nas potpuno sludi da ne bismo govorili da je Aleksandar Obradović još uvek u zatvoru zato što govori o kriminalnim radnjama oca ministra policije„, ističe Lukić.

Srpska desnica otvorila je odbor u Svrljigu, a Mišu Vacića dočekao je i Milija Miletić poslanik sa liste Srpske napredne stranke iz tog mesta.