Tužilaštvo traži od policije da utvrdi da li je Vacić pretio Zelenoviću

Vesti 10. nov. 201918:01 > 18:06
Podeli:
Izvor: N1

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je od policije da utvrdi da li je lider Srpske desnice Miša Vacić, na osnivanju odbora u Šapcu, pretio gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, javlja "Blic".

Vacić je u Šapcu poručio Zelenoviću da će završiti u Drini, kao i Austrougari u Prvom svetskom ratu.

POVEZANE VESTI

„Zelenoviću pakuj se, došao sam da te proteram, sa Šapčanima u zatvor u Sremsku Mitrovicu, a mi da uđemo… Ma napavićemo u Šapcu zatvor jedan da ga izložimo i da ga gledamo i da ga pljujemo (…) I srušili smo Austrougarsko carstvo, ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadaju završni udarac, da ih gurnemo niz Cer dole u srpsku Drinu i podavimo, tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima“, poručio je Vacić u Šapcu.

Reagujući na izlaganje lidera Srpske desnice, viši javni tužilac Zoran Obradović rekao je za „Blic“, da će se ispitati sve okolnosti ovog događaja, te da će javnost o svemu biti obaveštena.

Osnovno javno tužilašto pokrenulo je predistražni postupak u ovom slučaju. Zatražili smo od policije da nam dostavi obaveštenja šta se tačno dogodilo te večeri, a o daljem toku javnost će biti obaveštena„, rekaoje Obradović.

Vacić se u centru skandala našao dve nedelje nakon govora mržnje u Bujanovcu, zbog kog je protiv njega Tužilaštvo u Vranju pokrenulo postupak.