Nakon pretnji Vacića Zelenoviću, ZZS formirala pravno ekspertski tim

Vesti 10. nov. 201914:50 > 14:59
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

"Povodom pretnji smrću predsedniku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojši Zelenoviću i otvorenog pozivanja na linč dela medija upućenih od strane samozvanog lidera ekstremne desnice Miše Vacića, ZZS je formirala pravno ekspertski tim koji će pratiti sve poteze Tužilaštva i policije u ovom slučaju koji preti da ugrozi bezbednost u državi", saopšteno je iz ove stranke.

Kako se navodi u saopštenju pošto se tužilaštvo ne oglašava, „velika većina medija koji su pod direktnom kontrolom režima odbija da izveštava o ovom događaju, o kome se priča i piše i van granica zemlje“.

„To znači samo jedno: Vacićevi nalogodavci i zaštitnici su u vrhu države“, ocenila je ZZS u današnjem saopštenju. Pravno ekspertski tim ZZS od Tužilaštva traži da bez odlaganja policiji naloži hapšenje, određivanje pritvora i brzo procesuiranje Miše Vacića. U suprotnom, ZZS smatra da Vacić u izvršenju svojih krivičnih dela ima podršku samog vrha vlasti, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, kaže se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

„Naglašavamo da Nebojša Zelenović neće podnositi krivičnu prijavu jer Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da reaguje po službenoj dužnosti“, ističe ZZS i dodaje: „Ukoliko se to ne dogodi, to znači samo jedno – da se ekstremističkom politikom, uvođenjem nasilja u političke obračune i najbrutalnijeg govora mržnje upravlja direktno iz Predsedništva Srbije“.

„Duh devedesetih je definitivno izašao iz boce i zato pozivamo demokratsku javnost i slobodoumne građane da mu se odlučno suprotstavimo, jer će u suprotnom nasilje, bezakonje i ubistva postati naša svakodnevnica. Kada se pređe crvena linija, nema povratka nazad i zato se to mora u korenu saseći. Ono što su Šešelj i Vučić bili u doba Miloševića danas je Vacić. Ukoliko Vacić ne bude uhapšen, jasno je da je on vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke“, zaključuje ZZS.