Vesić: Novogodišnja rasveta od 15. novembra, trajaće tri meseca

Vesti 10. nov. 201913:26 > 13:29
Podeli:
Izvor: N1

Novogodišnja rasveta u Beogradu biće uključena 15. novembra, abiće postavljena tri meseca - do Dana državnosti Republike Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je i da će „do 1. decembra biti postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti“, prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.

Po njegovim rečima, „novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London pa je došao red i na naš grad“.

„Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu – Topličin venac.

Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu Republike“, rekao je Vesić. On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope.

Najavio je i da će u 14. novembra biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta – 346 „led rgb dmx“ reflektora sa nosačima, 7.700 metara elektroinstalacija položenih u pocinkovane nosače kablova, i isto toliko optičkih kablova, 35 razvodnih kablovskih ormana kao i dva glavna ormana.