Zelenović: Vacić je Vučićev Šešelj

Vesti 09. nov. 201913:41 > 13:42
Podeli:
Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću, kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić, izjavio je predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović, komentarišući poruke i pretnje koje je u petak uveče iz Šapca poslao Vacić.

Zelenović je ocenio da je skandalozno ponašanje u Šapcu i govor mržnje „takozvanog ‘vođe desnice'“ Miše Vacića, koji je „zapravo vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke“, navodi se u saopštenju ZZS.

„Taj čovek uz pomoć i tehničku podršku Srpske napredne stranke putuje po Srbiji i psuje, preti i vređa mirne građane sa jednim ciljem i jednom porukom: ‘ako nećete Vučića – ovo će vam biti vlast'“, rekao je Zelenović.

POVEZANE VESTI

On je dodao da Vacićev sinoćni boravak u Šapcu izazvao uznemirenje javnosti i građana koji su „navikli na miran život u kome se ljudi međusobno uvažavaju“.

„Šabac je kosmopolitski, evropski grad koji svakoga dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca. To se odnosi na sve ljude, uključujući čak i one koje Vučić godinama šalje u Šabac pokušavajući da nelegalnim sredstvina sruši demokratsku vlast“, naglasio je Zelenović.

On je dodao da ipak postoje granice tolerancije i poručio da ekstremizam i nasilje u Šapcu neće proći.