Marković: Napao me zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje

Vesti 08. nov 201918:15 > 19:28
N1

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže za N1 da nije razgovarao sa svojim zamenikom Petrom Jarićem kojeg studenti udruženja "1 od 5 miliona" označavaju da je učestvovao u incidentima u utorak ispred zgrade RTS-a. Studenti su juče pokazali medijima fotografiju Jarića i saopštili da je napao Srđana Markovića.

Iz policije još nema informacija da li je neko od učesnika incidenata ispred zgrade RTS-a identifikovan i priveden. Studenti udruženja „1 od 5 miliona“ sami su kako kažu identifikovali pojedine napadače.

„Ovaj čovek što je mene napao, to je čovek koji je zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje ovo je čovek koji predstavlja ovu zemlju“, kaže Srđan Marković iz i udruženja „1 od 5 miliona“.

Direktor nacionalne službe za zapošljavanje nije razgovarao sa svojim zamenikom i objašnjava da ako se nešto i dešavalo, to je bilo van radnog vremena.

„Nisam razgovarao tim povodom, ali mogu generalno da kažem da svi zaposleni u Nacionalnoj službi mogu svoje slobodno vreme koriste na način na koje oni smatraju da je potrebno“, izjavio je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

POVEZANE VESTI

Studenti tvrde da policija selektivno radi svoj posao i podsećaju da je Srđan Marković već jednom pretučen, ali da posle toga niko nije odgovarao.

„Nismo našli sve, ali ćemo pošto Ministarstvo unutrašnjih poslova ne radi svoj posao kako treba i to uraditi“, ističe Tea Vukadin, studentkinja „1 od 5 miliona“.

„Ja ne znam da li u tim aktivnostima ima nešto što je nedozvoljeno. To je svakako stvar drugih organa koji treba da li je to dozvoljeno ili ne ali ja verujem da i neki naši drugi zaposleni učestvuju u nekim aktivnostima za koje na koje mi ne želimo da utičemo“, navodi Martinović.

Na konstataciju da su takvi potezi njegovog zamenika stranačke aktivnosti, on odgovara je to moguće, „ali to je van radnog vremena i to je ono što mi ne želimo da kontrolišemo“.

„Ispred RTS-a nije se stvorila kritična masa“, ocenjuje politički analitičir Cvijetin Milivojević i poručuje da „nije dobro kada se sve ideje u vezi sa tim kako se vlast kritikuje, zaustave u Takovskoj ili Aberdarevoj ulici“.

Ja vam tvrdim da sa dva meseca otvorenog RTS-a i oslobođene televizije Pink Aleksandar Vučić i njegova stranka ne može osvojiti više od 35 posto, što znači poraz. Sa jedne strane zato što bi partneri otišli i prešli na druge strane, a sa druge strane ljudi bi videli da ovaj nije ubica, ovaj ne veša ovaj ne siluje, ovaj bije lopov, ovaj ne bije žene ovaj ne bije tasta znači za dve meseca se potpuno menja slika u Srbiji“, navodi Milivojević.

U ovakvim uslovima objašnjava Milivojević opozicija treba da se vrati građanskim protestima i onome zbog čega su oni počeli – prebijanja Borka Stefanovića.