Hapšenja zbog piraterije na portalima "filmovi24h.com" i "serije.online"

Vesti 08. nov 201915:41 > 18:46
Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Sumnja se da su oni u dužem vremenskom periodu, preko internet portala „filmovi24h.com“ i „serije.online“ nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli finansijsku štetu.

Policija je pretresom stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni pregledala njihovu računarsku opremu, prijem elektronskih uplata i računa u bankama, nakon čega je otkrila da su oni putemnavedene opreme nelegalno emitovali serije i filmove.

United Media pozdravlja reakciju nadležnih

Kompanija United Media pozdravlja reakciju nadležnih državnih organa koji su danas podneli krivične prijave protiv piraterije na internetu jer ilegalni streaming nagriza domaću produkciju filmova i serija.

Na sajtovima filmovi24h.com i serije.online su se nalazile i premium serije u produkciji United Media kao što su Ubice mog oca sezone 2 i 3, Žigosani u reketu, Ujka – Novi horizonti, Konak kod Hilmije kao i mnoge druge.

U trenucima kad United Media po prvi put u regionu emituje seriju „Senke nad Balkanom 2“ u „bindže“ opciji, gde su sve epizode serijala dostupne u isto vreme, od izuzetnog značaja je brza i efektivna akcija državnih organa protiv pirata u cilju sprečavanja nanošenja ozbiljne štete produkciji.

United Media koristi najsavremenije metode detekcije i zaštite svog sadržaja i nastavlja aktivno da sarađuje sa pripadnicima MUP-a na otkrivanju i procesuiranju izršilaca ovih krivičnih dela

U okviru United Medie posluje i TV N1.