Vučić se sastao sa predsednikom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma

Vesti 08. nov 201909:57 > 10:01
Tanjug / Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Ženevi sa predsednikom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma (WEF) Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta i rukovodiocem za Evropu i Evroaziju WEF Martinom Larkin, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će 2020. godine u Srbiji, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, biti otvoren Regionalni centar za Četvrtu industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju.  

Vučić je zahvalio na svakoj pomoći koji Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapresjenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Svetskog ekonomskog foruma.  

Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, pogotovu onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte.

„Srbija ulaže napore kako bi unapredila poslovno okruženje u zemlji i nadam se da se to oslikava u izveštajima Svetskog ekonomskog foruma. Beograd je spreman za organizaciju godišnjeg skupa pod okriljem Foruma“, istakao je Vučić.

Sa predsednikom EBRD o globalnim ekonomskim kretanjima

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je razgovarao u Ženevi sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem o globalnim ekonomskim kretanjima, o privrednom rastu zemalja regiona Zapadnog Balkana i projektima EBRD u Srbiji.

Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, kao i da je Nacionalni investicioni plan dobar za nastavak ekonomskog razvoja, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije. 

Predsednik EBRD Čakrabarti čestitao je Vučiću odlične ekonomske rezultate, istakavši da je Srbija medju pet zemalja sa kojima EBRD postiže najbolje rezultate, navedeno je u saopštenju. 

Evropska banka za obnovu i razvoj podržava inicijativu regionalne ekonomske zone i nastaviće da unapređuje svoju dodatnu vrednost kroz bolju saradnju sa ostalim internacionalnim finansijskim institucijama.