Vulin: Ispravnost mog stava o razgraničenju potvrđuje to što je Zapad protiv

Vesti 07. nov 201917:31 > 17:34
N1 (arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima, navodeći da ispravnost tog stava potvrđuje to što su protiv razgraničenja "sve velike sile Zapada koje su priznale Kosovo, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, svi bošnjački političari u Sarajevu".

„Razgraničenje je moj lični stav, a ne stav Aleksandra Vučića ili Vlade Srbije. Ako su protiv razgraničenja sve velike sile koje su priznale nezavisnost Kosova, Albanija, Hrvatska, Crna Gora, svi bošnjački političari u Sarajevu, meni to govori da sam u pravu“, kazao je Vulin za televiziju O2.

Komentarišući kritike povodom nabavke novog naoružanja za potrebe Vojske Srbije, ministar je kazao da Srbija nema pretenzije ni prema kome na Balkanu ali da kao vojno neutralna zemlja mora da bude snažna kako bi mogla da odbrani sebe.

„Niko neće doći da nam pomogne u slučaju nevolje kao što niko nije došao ni 1999. godine. Onaj ko se ne raduje jačanju srpske države i vojske ne želi mir na Balkanu. Jedino kad srpska država i njena vojska budu dovoljno jaki, neće doći do nevolja na Balkanu“, kazao je Vulin.