KRIK: Zbog nasilja na auto-putu osuđeno 11 osoba, priznali krivicu

Vesti 06. nov 201922:36 > 22:46
Shutterstock

Nasilnici koji su krajem avgusta ove godine drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila na auto-putu "Miloš Veliki" priznali su krivicu početkom prošlog meseca, nakon čega su osuđeni na zatvorske kazne, kažu za KRIK u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu. Napad je organizovan na "Vajber" grupi "Grobari Obrenovac", a meta su bili navijači Crvene zvezde, piše KRIK.

Mladići koje je policija uhapsila ubrzo nakon nasilnog događaja na auto-putu „Miloš Veliki“ proveli su u pritvoru više od mesec dana posle čega su, kažu iz tužilaštva, zatražili da sklope sporazum o priznanju krivice, prenosi KRIK.

POVEZANE VESTI

Njih 11, starosti od 18 do 26 godina, priznali su da su nasilno zaustavili saobraćaj na auto-putu i koristeći baklje i palice, povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile. Mladići su u grupnom razgovoru „Grobari Obrenovac“ na „Vajberu“ organizovali napad na navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba Jang bojs tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje. Izrečene su im kazne od dva do deset meseci zatvora, u zavisnosti od toga šta su konkretno uradili tokom napada, navode iz tužilaštva.

Osim ovih 11 mladića, u incidentu su, kažu iz tužilaštva, učestvovala još trojica koji su u bekstvu, pa se za njima i dalje traga.

KRIK podseća da se napad dogodio u noći između 27. i 28. avgusta, a na društvenoj mreži „Tviter“ već sutradan se pojavio i video-snimak događaja uz komentar da se radi o navijačima Partizana.

Tužilaštvo je ubrzo zatim identifikovalo napadače, a prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla baklje, palice i druge predmete koje su koristili tokom napada.