Stefanović: Treba dodatno razvijati kapacitete Srpsko-ruskog centra

Vesti 06. nov 201921:10 > 21:16
Tanjug/ MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da bi kapacitete Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu trebalo dodatno razvijati time što bi dobio i ulogu trening centra u cilju obučavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

On je tokom razgovora sa ambasdorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom naveo da je centar u Nišu predstavljao „podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije tokom prethodnih godina u suočavanju sa poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama“.

Kako je preneo MUP, sastanku su prisustvovali i novoimenovani kodirektori Srpsko-ruskog humanitarnog centra, Bojan Kostić i Andrej Mamčenkov.

S Dačićem o poseti Ane Brnabić Moskvi

Ruski ambasador razgovarao je i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, a na tom sastanku ocenjeno je da je poseta premijerke Ane Brnabić Moskvi važna za unapređenje međusobne ekonomske saradnje.

Ana Brnabić je u Moskvi početkom meseca potpisala Sporazum o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i članica Evroazijske ekonomske unije.

Dačić je rekao da je nedavna poseta predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva bila izuzetno uspešna i da je dala dodatni zamah razvoju bilateralnih odnosa, koji su na veoma visokom nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.