Simonović tužio, pa se nije pojavio na suđenju novinarima Žig infa

Vesti 06. nov 201914:24 > 14:28
N1

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljen je proces po tužbi bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića. On je podneo tužbu za nanošenje duševne boli protiv novinara portala žig info Milana Jovanovića, kojem je zapaljena kuća, i Željka Matorčevića, kao i bivšeg komunalnog inspektora te opštine.

Na današnjem ročištu bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i tuženi novinari Milan Jovanović i Željko Matorčević, kao i bivši komunalni inspektor Srećko Vasić se nisu sreli. Iako je Simonović protiv njih podneo tužbu za nanošenje duševnog bola, na ročištu se nije pojavio.

Umesto njega, u sud je došla advokatska pripravnica, koja je u ovom slučaju iznela dokaze za koje tvrdi da je Dragoljub Simonović oštećen, jer su, kako je navela, tuženi protiv njega izneli netačne podatke da je za vreme svog mandata vršio finasijske malverzacije i da se bavio korupcijom.

S druge strane, tuženi kažu da je tužba protiv njih apsurd.

Pročitajte još:

„Mi smo prijavili Dragoljuba Simonovića da je izvršio krivično delo i usmeto da se on sada nalazi u pritvoru, da je zatvoren zato što je uradio ta krivična dela, dolazimo u situaciju da se podnosiocima krivične prijave pre sudi nego izvršiocu samih krivičnih dela, gde to ima da li to ima negde u bilo kom pravosuđu“, upita je novinar portala Žig info Milan Jovanović.

„To je sve farsa, jedna igra. Ja mislim da Simonović ove tužbe podnosi iz razloga da bi sebe možda negde branio na suđenju koje se vodi protiv njega kao glavnom osumnjičenom za paljenje kuće, što se iznosi negde na ročištima, njegovi advokati to iznose da će oni pokazati da je Simonović kao čovek koji nije bahat, nego on pravnim postupcima radi da tuži svakoga ko misli da ga je oštetio“, navodi novinar portala Žig info Željko Matorčević.

Jedan od advokata tuženih, Nemanja Todorović, dodaje i da je tužbeni zahtev Simonovića pravno neutemeljen.

„Zato što se zasniva na tome da je tužilac preživeo duševnu bol zbog dokumenta koji je protiv njega podnet, znači nije postupano, nemamo posledice, nije iznet u javnost, nije na bilo koji način doživeo javno sramoćenje ili neku drugu vrstu nematerijalne štete, jednostavno ljudi su se na zakonit način obratili javnom pravobraniocu opštine Grocka“, kaže advokat tuženih Nemanja Todorović.

Inače, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, je ovu tužbu podneo odmah po izlasku iz pritvora u kom je bio zato što je optužen da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info, Milana Jovanovića, u decembru prošle godine.

Sledeće ročište zakazano je za 18. mart 2020. godine.