Veselinović: Ne opravdavamo greške funkcionera SZS, niti ih branimo neistinama

Vesti 05. nov 201907:11 > 07:11
N1

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) tokom novembra Janko Veslinović kazao je da funkcioneri SZS greše ali priznaju greške i dodaje da niko ne opravdava nijedan slučaj za koji su optuženi funkcioneri SZS niti ih iko brani neistinama.

Veselinović je za list Danas kazao da je potpredsednik Stranke slobode i pravde Marko Bastać napravio prekršaj i priznao ga, da će platiti kaznu, kako je kazao, „bez obzira što je prenosio novac za bolesnu osobu“.

On je naglasio da veruje predsedniku SSP Draganu Đilasu i članu Predsedništva SSP Branku Miljušu povodom incidenta sa paljenjem knjige.

„Sve okolnosti navode na to da je događaj režiran. Vest je procurila kroz ćirilični tekst na sajtu iz Crne Gore, koji propagira (predsednika Crne Gore) Mila Đukanovića“, ocenio je Veselinović.

On je, govoreći o navodima predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je podrška SZS pala sa 17 odsto na osam odsto, kazao da „više od polovine građana nije ni čulo da postoje“ ili su, kako je ocenio, „čuli preko Pinka ili RTS-a gde je slika SZS samo nemi tapet“.

Veselinović je kazao da je tokom mesec dana koliko traje kampanje bojkota, SZS obišao 102 grada i opština i oko 250 naseljenih mesta u njima, nakon čega je dodao da smatra da nije dovoljno obići mesta jednom, kako je kazao, „nije dovoljno obići ni sto puta jer već sutra ili taj dan u njihovim kućama sa malih ekrana pojaviće se Aleksandar Vučić“.

„Nije dovoljno obići jednom ili dva puta, ali smo sigurni da će hrabri ljudi na lokalu širiti plamen otpora, što se već sada i pokazuje“, kazao je Veselinović za Danas.