Narodna stranka izabrala novo-staro rukovodstvo, ponavljaju da neće na izbore

Vesti 03. nov 201917:18 > 18:22
N1

Predsednik Narodne stranke ostao je Vuk Jeremić, a potpredsednici su Sanda Rašković Ivić, Miroslav Aleksić, Nikola Jovanović, Zdravko Ponoš, Siniša Kovačević i Borislav Novaković. Na skupštini stranke predstavljena su i nova programska dokumenta a čelnici stranke najviše su govorili o tome protiv čega se u Srbiji po njihovom mišljenju treba boriti.

Da bi se u Srbiji gradila jaka ekonomija, poljoprivreda, kultura i da bi dijaspora pomogla u Narodnoj stranci veruju da prvo svako, treba da vidi kako kažu, gde je Srbija danas.

„Srbija je danas u raljama korupcije,kriminala, nepravde i poroka. Srbija je danas podeljena, zavađena, sluđena. U Srbiji 30 hiljada više umre nego što se rodi, a gotovo 50 hiljada radno sposobnih napusti zemlju. Danas se govori o razgraničenju, to govore najviši državni činioci na čelu da predsednikom republike, a zapravo se samo raspravlja gde treba da prođe granica“, rekao je Vuk Jeremić.

Smanjenje teritorije, plagijatii, strah i besčašće nisu kako tvrde u Narodnoj stranci nešto čemu treba dati legitimitet na izborima.

Sanda Rašković Ivić je ocenila da bi izlazak na izbore pomogao predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Tako bismo samo pomogli Vučiću da on doda preko nas cigle u svoju građevinu koja se opasno ljulja“, izjavila je ona.

„Najviši gradski funkcioner koji kroz svoj grad mora da ide sa telohraniteljima nije jak. Predsednik države koji sedam godina ne sme da izađe opoziciji na tv duel, nije jak“, naveo je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Na čelu ove države je izdajnik, na čelu ove države je prodana duša, na čelu ove države je čovek koji je do juče klao goveda a danas se predstavlja kao vegeterijanac. Uz konstataciju da su iza Narodne stranke dve teške godine, da su ljudi prebijani, medijski napadani, hapšeni, lider Narodne stranke ocenjuje da je sve to stranku učinilo snažnijom“, ocenio je dramski pisac Siniša Kovačević.

„Narod može izgubiti volju ali nikada snagu, a da bismo narodu vratili volju moramo mu prvo vratiti veru , a da bismo mu vratili veru moramo biti neko kome će taj narod da poveruje, da poveruje da smo mi u ovom posli ne zbog sebe samih ne zbog sitnih privilegija, poslaničkih i odborničkih mesta, sitne apanaže, vozača, da se pojavimo na televiziji i sedimo u skupštinskom restoranu već da se borimo zajedno sa narodom za njegovo dostojanstvo za negov boljitak za to da oni i njihova deca ne morajou da saginju glavu i odlaze iz Srbije, dok nam ne poveruju neće biti promene“, istakao je Jeremić.

Bez šurovanja sa režimom kako kaže Jeremić Narodna stranka je izrasla u opozicionu partiju sa odborima u više od 100 gradova i opština Srbije.