Krivična i prekršajna prijava protiv direktora TO Novi Bečej

Vesti 01. nov. 201918:13 > 18:25
Podeli:
Izvor: N1

Zbog sumnje da je meštaninu Novog Bečeja naneo lake telesne povrede kada ga je, vozeći kroz park pun dece, pokupio i "provozao" na haubi svog automobila, protiv direktora Turističke organizacije Novi Bečej, Saše Dujina, podneta je krivična prijava.

Kako su u policijskoj upravi Zrenjanin saopštili za N1, njihovi pripadnici u Novom Bečeju su odmah po prijavi da automobili prolaze kroz gradski park izašli na teren i zatekli pedesetjednogodišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je meštaninu, koji je pokušao da ga zaustavi, upravljajući automobilom naneo lake telesne povrede, a koje je konstatovao lekar službe Hitne medicinske pomoći u Novom Bečeju.

„O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilašto u Bečeju, po čijem je nalogu protiv osumničenog podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti“, saopštila je policija.

Uz to će protiv njega biti podnete i prekršajne prijave, budući da je vozilu u kom je zatečen 23. oktobra istekla registraciona nalepnica, pa su mu tablice privremeno oduzete, a automobil isključen iz saobraćaja. Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je pre dva dana da je direktor Turističke organizacije Novog Bečeja, Saša Dujin, prošlog vikenda ugrozio bezbednost dece i njihovih roditelja prolazeći automobilom kroz prepun park. Pozvali su opštinsku vlast i Srpsku naprednu stranku, čiji je Dujin član, da ga smeni.

Čovek koga je direktor Turištičke organizacije “provozao” na haubi automobila, želeći da ostane anoniman, opisao je događaj za N1.

„Kroz park je prošao kako bi u stranačke prostorije, ili u prostorije Turističke organizacije dostavio robu. Pokušao sam da ga zaustavim, jer je u parku bilo mnogo dece. Na kraju sam stao ispred automobila, ali on nije stao. Pokupio me je i nosio na haubi dvadesetak metara. Polako je vozio, ali je ipak vozio, nije hteo da stane. Tek kada su i ostali roditelji prišli i počeli da mu lupaju po kolima, tek tada je stao“, priča meštanin Novog Bečeja.

Dodaje i da su zbog ovog incidenta pozvali policiju. Na pozive N1 Saša Dujin nije odgovorio. Za novosadski Radio 021 potvrdio je da je do incidenta došlo, ali je naveo da nije bio tih razmera, te da je priča ispolitizovana.

„Ne postoji drugi prilaz do prostorija Turističke organizacije, pa sam bio primoran da vozim tuda. Nije tačno da je iko uključen u događaj bio u alkoholisanom stanju. Nije došlo ni do gaženja, već je čovek, u želji da zaustavi auto, seo na haubu“, rekao je Dujin za 021.

U svom saopštenju Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je pitanje predstavnicima Srpske napredne stranke „koji su Dujina postavili na mesto direktora TO Novi Bečej, da li će ovaj najskandalozniji događaj od svih koje je njihov kadar napravio, biti konačno dovoljan da ga smene sa javne funkcije“.

Podsećaju da je proletos, prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Bečeju, u direktom televizijskom prenosu, na Vučićevu konstataciju da treba da nauči mađarski, Dujin odgovorio, kako se kasnije pravdao, izrekom da se taj jezik uči tako što će spavati sa Mađaricom. Tada su nevladine organizacije i političke partije zatražile kaznene mere protiv Dujina, a poverenica za zaštitu ravnopravnosti ocenila je da je Dujin tom izjavom uvredio žene i prekršio Zakon o zabrani diskriminacije.

„Ukoliko sankcije protiv počinilaca ovakvih i sličnih dela izostanu, smatraćemo da predstavnici vladajuće partije imaju poseban tretman pred državnim organima i da im je dozvoljeno da krše zakone i propise, čak i ako na taj način ugrožavaju živote dece“, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Za N1 o ovom slučaju zvanično nije hteo da govori ni predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. Kratko je poručio da je Dujin nakon izjave o mađarskom jeziku kod njega dobio žuti karton, a da li će sada dobiti i crveni, kaže, zavisi od poteza policije. Upitan da prokomentariše incident iz Novog Bečeja, član Predsedništva SNS-a Damir Zobenica rekao je da za njega nije čuo, ali da će, „ako su navodi da je Dujin automobilom prošao kroz nedozvoljenu zonu gde su se nalazila deca tačni, on sasvim sigurno biti smenjen“.