Bastać: Ne pada mi na pamet da idem na poligraf u vezi sa Lešnjakovim optužbama

Vesti 31. okt. 201917:53 > 17:56
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik beogradske Opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je da mu "ne pada na pamet da ide na poligraf" povodom tvrdnje njegovog kuma Lazara Lešnjaka da je uzimao novac od investitora.

Komentarišući to što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao da u vezi s tim slučajem postoji i mogućnost poligrafskog ispitivanja, Bastać je u emisiji Među nama na televiziji Nova S rekao da „ne želi da ide na poligraf nakon svih afera u Srbiji vezanih za poligrafsko ispitivanje“.

POVEZANE VESTI

Bastać je rekao da je pozvao tužilaštvo da ispita i njega i Lazara Lešnjaka kako bi utvrdili istinu. 

Rekao je da ne zna da je Lešnjak komunicirao s investitorom i bio upleten u poslove koje je naveo. 

„Da sam imao ta saznanja, ja bih ga prijavio“, rekao je Bastać. 

Bastać je rekao da mu je nejasno koji je motiv imao Lešanjak da ga optuži, te da je jedini motiv koji može da bude – „to da je ucenjen“. 

„Neverovatno je da neko saopšti takvu laž. To ne zvuči normalno“, rekao je Bastać.

Studio B pustio je ranije danas snimak iz kojeg se čuje kako Bastaćev večani kum Lazar Lešnjak tvrdi da je „Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili u Starom gradu, da mu je takav novac nošen u kovertama i da ga je Bastać pretukao kad mu ga jednom nije doneo“. 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da tužilaštvo reaguje na te navode, i da će ponuditi i poligrafsko ispitivanje da svako može da se izjasni.