Nedimović: U Sremskoj Mitrovici uhvaćene četiri osobe zbog paljenja strnjike

Vesti 31. okt 201913:31 > 13:35
Podeli:
Izvor: N1

Za dve nedelje ministarstvo poljoprivrede objaviće gde su tačno tokom oktobra paljene državne njive koje su zakupili poljoprivrednici na teritoriji Vojvodine. Ministar Nedimović za N1 kaže da su u ovom trenutku najkritičnije u Rumi, Pećincima, Žitištu, Alibunaru, a da su u Sremskoj Mitrovici uhvaćene četiri osobe koje su palile strnjiku.

Na pitanje planira li država da zbog takve situacije uvede neke podsticajne mere, Nedimović odgovara da bi novac ili neku drugu vrstu podrške mogli da dobiju samo oni koji to ne rade, ali ne precizira kada i koliko bi za tu namenu bilo izdvojeno novca iz budžeta.

POVEZANE VESTI

„Moram prvo imati, kako vi to na vašim medijima moderno kažete monitoring. Kad uradim monitoring onda znam koliko novca, a ne da mi kažete zašto je ministar smislio ovoliko para, a gde mu je zaleđe za to. Sada analiziramo da bi smo mogli da pomognemo. Znate, pojedine lokalne samouprave su izdvojile novac za angažovanje većeg broja poljočuvara, možda ćemo uraditi i to i povećati broj poljočuvara i u drugim gradovima“, kazao je Nedimović.

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e. Ovaj deo Balkana, odnosno Srbije, bio je crven kao Amazonija ili istočni delovi Afrike, gde već mesecima bukte požari.