Martinović: Očekujemo da nadležni organi ispitaju navode Lešnjaka o Bastaću

Vesti 31. okt 201913:10 > 13:15
N1

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je da SNS očekuje da nadležni organi ispitaju navode Lazara Lešnjaka navodnoj korupciji, kidnapovanju i mučenju od strane predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća radi iznude novca.

Lešnjak, koji se predstavlja kao venčani kum Marka Bastaća, medijima je kazao da ga Bastać vezivao za stolicu i mučio zbog toga što mu nije doneo sav novac koji je Bastać navodno dobijao od investitora za nelegalnu izgradnju na teritoriji opštine Stari grad.

Martinović je na konferenciji za novinare rekao da je Lešnjak upoznat „sa razmerama kriminala u Starom gradu“.

„Ovo se viđa samo u američkim filmovima! Ovo pokazuje da Bastać nije političar već opasan kriminalac koji je sklon nasilju“, kazao je Martinović.

On je naveo da je SNS bila u pravu kada je tvrdila da su predstavnici opozicije nasilnici i kriminalci.

POVEZANE VESTI

„Znali smo da je sklon da se obračunava sa saobraćajnim znakovima, sa radnicima na gradilištima, da tuče penzionere ali da je spreman da svog venčanog kuma veže, udara po glavi i telu i drži vezanog satima – to nismo znali“, rekao je Martinović.

Kako je ocenio, predstavnici opozicije se zalažu za slobode u Srbiji, ali se onda ispostavi suprotno. „Ako ovo rade dok su opozicija, šta li bi radili kada bi bili vlast“, istakao je on.