Mladenović: Zalažem se za lustraciju svih koji su bili na vlasti od devedesetih

Vesti 31. okt 201909:25 > 09:27
Podeli:
Izvor: N1

Ono što je izvesno jeste da će i ovoga puta ulica smenjivati vlast, a narod koji kroz čitavu svoju istoriju baštini revolucije, atentate i prevrate morao bi da se zabrine nad svojim mizernim poznavanjem mehanizma i pojma demokratije, rekao je za nedeljnik Vreme reditelj Kokan Mladenović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji ne postoji sloboda medija, parlament je unižen i sveden na mesto za najbanalnije fingiranje demokratije, a zulumćari organizovani u jednu kriminalno-političku grupaciju otimaju od sopstvene zemlje sve što se oteti može.

pročitajte još:

On je naveo da će manir da svaka sledeća vlast prećutno abolira svaku prethodnu, nastavljajući da koristi iste mehanizme korupcije i manipulacije, jednom morati da se završi.

„U to ime se zdušno zalažem za lustraciju i zakonsko gonjenje svih koji su od devedesetih naovamo bili u vlasti i mislim da je pošteno da se u zatvorskoj šetnji sa Vučićima, Dačićima i ostalima sreću i neki od viđenijih demokrata ili njihovih saučesnika u zločinu nad demokratijom u Srbiji“, poručio je Mladenović.

On je komentarisao i slučaj uzbunjivača iz namenske industrije „Krušik“ Aleksandra Obradovića, hapšenje i procesuiranje građana koji su učestvovali u protestima, navodeći da mehanizmi zastrašivanja pojačavaju rad kako bi strah postao osnovni pokretač ili nepokretač svake akcije i da je onda logično da sve što je normalno postane nenormalno i izopačeno.

„Postaje logično da radnici zvižde porodici poginulog kolege, da žene brane seksualnog predatora iz provincije od tužbi jedne žene, da posle informacija iz Krušika ne bude uhapšen otac ministra policije, a da mu sin, ako već nije uhapšen sa ocem, bar iz moralnih razloga podnese ostavku“, izjavio je Mladenović.

On je dodao i da „ove situacije“ pokazuju da je u državi suspendovana demokratija, da ne postoji nezavisnost sudstva, policije i obaveštajnih službi.