Umesto fudbala, psovke: U Sinđeliću tvrde da su ih vređali u Novom Pazaru

Vesti 29. okt 201918:31 > 19:26
Podeli:
Izvor: N1

Da li Srbija zna kako se navijalo na utakmici Prve lige Novi Pazar - Sinđelić i jesu li se na tribinama čula vređanja na nacionalnoj osnovi? Trener Beograđana za N1 kaže da je razočaran atmosferom koja prevazilazi granice sportskog i normalnog. U FK Novi Pazar negiraju da se skandiralo neprimereno i spremni su da budu kažnjeni samo za incident sa delegatom utakmice koji je pogođen plastičnom flašom.

Sinđa šokirao Pazar – mogao bi i trebalo bi da glasi naslov, da je fudbal bio u prvom planu, ali, navikli smo, da nas uvek šokira nešto drugo. Trener Beograđana kaže da bi mogao da napiše „dnevnik uvreda“, a gostovanje u Novom Pazaru opisuje rečima trauma i linč.

Đukanović poručuje – ovo nema veze sa politikom, hoću pobedu sporta i neću da ćutim.

„Meni lično je 6.000 ljudi skandiralo p…. četnička da izvinete na izrazu, to su strašne stvari… Ceo stadion je skadirao ubij cigana, p…. srpske, go… četnička, zar to nije na nacionalnoj osnovi, ako nije, nek mi objasni neko pošto sam ja glup, nemam iskustva, nemam fakultet i ne učim svoje troje dece da vole ljude“, kaže trener Sinđelića Dragan Đukanović.

Pazarci odgovaraju napad bez razloga. Bili smo primeren domaćin, a posebno ističu da u njihovom timu ima i igrača pravoslavne vere.

„Nacionalističkih povika bilo koje vrste, posebno onih na kojima Đukanović insistira vođen nama nejasnim motivima, tvrdimo da nije bilo i neka mu služe na čast pošto smo protiv dotične persone zbog povrede ugleda, časti i iznošenja neistina već podneli tužbu“, naveo je generalni sekretar FK Novi Pazar Fikret Međedović.

Izvor : N1

„Izašli smo napolje svi ispljuvani. Ko će nama da se izvini. Krivična prijava? Sram ih bilo, svake rečenice da se stide“, dodao je Đukanović.

U loži stadiona na toj utakmici bio je i nekadašnji predsednik FK Novi Pazar Rasim Ljajić. Priznaje da je atmosfera bila naelektrisana, ali objašnjava da krivicu snose svi akteri na terenu. 

„Nijednog trenutka ja čuo nisam da je neko spomenuo i s od Srbije i Srba. Pazar nije, da kažem tako, pozorišna atmosfera za utakmice, ali od pre jedno godinu dana to je potpuno drugačiji ambijent a voleo bih ako postoji jedan dokaz, jedan da kaže čulo se ovo ja povlačim svaku reč koju sam ovde rekao“, kaže ministar Rasim Ljajić.

Izvor : N1

U FK Novi Pazar tvrde da poseduju snimke već prosleđene FSS, koji inače danas nije reagovao na naš poziv, a na kojima se vidi da trener Sinđelića, kako kažu, nije pogođen limenkom, iako on tvrdi suprotno. Dileme nema – delegat utakmice jeste bio pogođen plastičnom flašom. Domaćin osuđuje i dodaje da razloga za prekid utakmice nije bilo. Đukanović se s tim nikako ne slaže i pita zašto je na utakmici bilo samo nekoliko policajaca.

„Pa naravno, ovde se prekida utakmica kad se skandira predsedniku saveza Kokezi, ovde uleću upaljači, limenke, kovanice, pogode delegata u glavu, a sudija kaže kako da prekinem utakmicu, kako ćemo onda odavde izaći“, dodao je trener Sinđelića.

Pazarci kažu da će otkriti ko je flašom pogodio delegata utakmice i da će tom navijaču doživotno zabraniti ulazak na stadion. U kojem minutu je srpski fudbal, mi kažemo do 12.