Razmirice na Voždovcu: Kaže da ga je komšijin sin policajac, s kolegom, pretukao

Vesti 29. okt 201918:19 > 18:29
Podeli:
Izvor: N1

Višemesečna komšijska netrpeljivost dvojice Beograđana eskalirala je pre nedelju dana u pravo nasilje. Vlasnik jednog restorana na Voždovcu, Dejan Pejović, tvrdi da ga je komšijin sin, inače specijalni policijski službenik, zajedno sa kolegom pretukao. O svemu je obavešteno Ministarstvo unutrašnjih poslova iz kog poručuju da su protiv dvojice službenika pokrenuti disciplinski postupci, ali i napominju da ministar koji ga vodi nema veze sa akterima događaja, kao što pojedini među njima tvrde.

Na pravdi Boga – opisuje tako Pejović torturu koju je doživeo kada ga je napao komšija kog je optužio da mu je, po ko zna koji put izgrebao auto. Dok je zvao policiju, komšija je takođe uputio poziv – sinu zaposlenom u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala i njegovom kolegi, koji su ga odmah po dolasku napali. 

„Ja sam pao na zemlju, onda su me zgazili nogom na glavu, ispadoše radenici, pištolj i radenici ispadoše ovde kraj mene. Lezi, lezi dole, lezi na ruke! I onda šutiraju, šutiraju, biju“, priča Dejan Pejović.

Od zadobijenih udaraca, od kojih su mu ostali hematomi i razderotine, na kratko se onesvestio, ali to nije zaustavilo napadače.

„Jedan, drugi s leve strane Papić, s desne strane taj drugi, kom tad nisam znao ime… Oooop, u gepek, u gepek ovde u Škodu. Hop, hop u gepek. Ovaj crni odlazi, a ovaj mali ostaje kraj mene. U gepeku – bam! Dokle ću ja da imam probleme s tobom? Ja njemu na svaku kulturno odgovaram ti nemaš probleme sa mnom“, dodao je Pejović.

Gepekovanje, kako naziva to iskustvo, trajalo je oko pet minuta, dok nije došla policija sa Voždovca, koja ga je prebacila u svoje vozilo.

„I sedne jedna, finim glasom, pa šta je bilo, kako je bilo, ja polako počnem da pričam… Posle dve reči – pa vi ste tu krivi“, kaže on.

N1: To Vam kažu iz policijske stanice Voždovac?

Pejović: Voždovac, ta devojčica. A ja kažem, ćero, nisam kriv, nisam nikog u životu takao, nisam nikom u životu naneo čašu vode, nisam nikad u životu napravio prekršaj ili prestup, a kamoli da sam ušao u miliciju. 

Izvor : N1

Pejović tvrdi da je policija, dok je bio u stanici uzela snimke nadzornih kamera na kojima se vidi ko je koga prvi napao. Sumnja da je reč o protekciji, jer mu je neposredno pred napad komšija pretio ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

„Sin mu kum, njegov sin i Stefanović su kumovi. Da, da, da i tačno mi rek’o, sad će da te… ja kažem, sad ću da zovem policiju, on kaže sad će da te biju. I on je u pravu“, naveo je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dvojica policijskih službenika udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualne, nezakonite primene policijskih ovlašćenja.

„O svemu je obavešten Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, koji će ispitati sve okolnosti i sprovesti detaljnu istragu povodom ovog slučaja. Ukoliko se utvrdi da su policijski službenici prekoračili svoja ovlašćenja, oni će naravno biti sankcionisani svim predviđenim merama u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U ministarstvu potvrđuju da je Pejovića zadržao policijski službenik u civilu, zbog sumnje da je drugom licu zadao više udaraca i zato što se oglušio o izdata naređenja. Takođe, demantuju da ministar Stefanović ima kuma koji je pripadnik MUP-a i da ga je ikad imao.