Tabloidi objavili snimke s promocije Vesićeve knjige, Đilas tvrdi – montaža

Vesti 29. okt 201917:41 > 17:44
N1

Konferenciju Saveza za Srbiju obeležila je i priča o tome ko je palio knjigu Gorana Vesića, koja je i dalje u fokusu političkog obračuna vlasti i opozicije. Za provladine medije u Srbiji krunski dokaz da je opozicija organizovano spalila Vesićevu knjigu došao je sa malo poznatog crnogorskog portala "Borba" koji je objavio snimak navodno pribavljen uz pomoć "jedne od bezbednosnih službi sa prostora bivše Jugoslavije".

Snimci sa nadzornih kamera prikazuju strogi centar Beograda, u večernjim satima 14. otkobra – večeri, u kom je na promociji knjige Gorana Vesića, jedan primerak iste i zapaljen.

Podvučeni dramatičnom muzikom, snimci su montirani tako da navodno prikazuju dokaze da iza incidenta na promociji knjige stoje aktivisti Stranke slobode i pravde.

POVEZANE VESTI

Patike, cigarete, naočari – sve to ukazuje na navodne počinioce u video uratku objavljenom na srpskoj javnosti malo poznatom crnogorskom portalu „Borba“.

U samom tekstu navodi se da su u pitanju dokazi do kojih je došla „jedna od bezbednosnih službi sa prostora bivše Jugoslavije“.

Tekst je ubrzo prenela većina srpskih tabloida. Informer i Pink su nastavak priče potražili na konferenciji za novinare Saveza za Srbiju.

Umesto odgovora, usledilo je već uobičajeno obrazloženje.

„Vi za nas niste mediji, vi za nas niste novinari, vi ste propagandno glasilo Aleksandra Vučića, glasilo koje širi mržnju i laž“, odgovorio je Dragan Đilas na pitanje Informera, što je dočekano aplauzom.

„A do kada ćete na ovaj način da vređate kolege novinare“, pitali su sa Pinka. Lider SSP-a uzvratio je pitanjem – kada će Informer da objavi tužbu koju je protiv njega dobio.

A što se spornog snimka tiče – Đilas je na kraju nagovestio da su montirani i lažni i najavio da će o svemu opšrinije govoriti u sredu.