Stanković: Niko nikoga neće iseljavati u Bujanovcu

Vesti 28. okt. 201917:49 > 17:54
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je u Bujanovcu da građani te tri opštine mogu da budu potpuno mirni, jer nema nikakvih šansi da bilo ko preduzima korake koji su suprotni zakonu.

Povodom pretnji proterivanjem koje je lider Srpske desnice Miša Vacić uputio Srbima koji učestvuju u vlasti u Bujanovcu, Stanković je novinarima rekao da niko nema pravo da deli ljude na podobne i nepodobne, ili da nekoga iseljava sa prostora na kojem živi ili da preti zbog političke i verske pripadnosti.

POVEZANE VESTI

On je istakao da oni, inače, ne reaguju na „previše agresivno retoričko ponašanje nekih ljudi“.

„Smatramo da nema potrebe davati toliko prostora nekim ljudima koji objektivno nemaju ni politički uticaj, ni politički značaj, niti su te izjave značajne za stanovništvo koje živi na tom prostoru“, rekao je Stanković.

On je naglasio da je Tužilaštvo u Vranju pokrenulo postupak i da je „stvar procene i ocene tužioca da li će krenuti sa istragom“.

Ambasador Nemačke Tomas Šib rekao je da samo načelno može da kaže da to nije način na koji treba komunicirati.

„Mi se uvek zalažemo za dijalog na primeren način i protivimo se takvim oblicima zapaljivog govora“, rekao je Šib novinarima u Bujanovcu.