Antić: Kafa i motor nisu povezani

Vesti 21. apr 201521:49 > 21:58
N1

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić optužio je potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović da je kriva za kvar na avionu Vlade, zbog kojeg je otkazana poseta Vatikanu i odbacio tvrdnje da je za povratak u Beograd odgovoran kopilot koji je prosuo kafu u pilotskoj kabini.

„Predsednikov život je bio ugrožen jer nadležno ministarstvo (za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu) – ministarstvo koje vodi Zorana Mihajlović, nije poštovalo procedure i reagovalo na propuste na koje joj je bilo ukazano“, rekao je Antić u intervjuu za list „Danas“ od srede.

Antić je rekao da je prilikom kontrole američke Federalne agencije za kontrolu saobraćaja, koja je došla da obavi kontrolu avioprevoznika u Srbiji koji žele da lete u SAD, utvrđeno daDirektorat za civilno vazduhoplovstvo nema kontrolora za vladine letelice „lir džet“ i „falkon“, i da su naložii da se to ispravi, ali da to nije urađeno.

Mihajlovićeva da obrati pažnju na svoj posao

„To je u nadležnosti ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, da uvede te kontrolore… Bilo bi dobro da se ona malo pozabavi svojim poslom“, rekao je Antić.

„Nesumnjivo da je došlo do kvara motora, sve je to utvrđeno sada, da je avion izgubio visinu, i tako redom… Uzročna veza između kafe i prestanka rada motora je potpuno izmišljena i nema nikakve veze. Isticati neku kafu, a prestao je da radi motor, to je neozbiljno“, rekao je Antić.