Kamberi o izjavi Vacića: Plašim se da elementi vlasti mogu da stoje iza toga

Vesti 28. okt. 201913:56 > 14:10
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković osudio je govor lidera srpske desnice Miša Vacića u Bujanovcu. Osuda je odmerena, jer je tužilaštvo u Vranju pokrenulo predistražni postupak. Predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, pak, kaže da je očekivao jasniju osudu državnih ograna.

„Tačno je, mi smo reagovali i dali jedno umereno saopštenje, s obzirom da smo, kao što ste u prethodnom periodu možda i primetili, mi ne ragujemo previše agresivno na retoričko ponašanje nekih ljudi. Smatramo da nema potrebe da dajemo toliko prostora nekim ljudima, koji objektivno niti imaju politički uticaj, niti imaju politički značaj, niti su te izjave značajne za stanovništvo koje živi na tom prostoru gde su te izjave date“, rekao je Zoran Stanković.

„Neki politički marginalac iz Beograda dolazi i preti ljudima ovde. Ja se plašim da iza toga ne stoji neko mnogo veći, mnogo snažniji. Ja se plašim da elementi vlasti mogu da stoje iza toga u trenutku kada se očekuje nastavak dijaloga između Kosova i Srbije, da se, na neki način, veštački destabilizuje situacija u našoj opštini. Što bi bilo pogrešno, štetno i ne bi doprinelo gradnji mira“, smatra Šaip Kamberi.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju uputilo je Policijskoj stanici u Bujanovcu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a povodom govora Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, na osnivanju lokalnog odbora tog pokreta.

Vacić je u Bujanovcu rekao da su najveći problem u Bujanovcu „domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima“ i oni će, kako je naveo, „biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu“.

Lider Srpske desnice Miša Vacić je za N1 rekao da nije govorio ni o kakvom proterivanju ljudi iz Bujanovca, što će, kako objašnjava, dokazati objavljivanjem integralnog obraćanja sa osnivanja lokalnog odbora Srpske desnice. Vacić za N1 tvrdi da citati njegovog govora, koje su objavile Južne vesti i portal Bujanovačke, nisu tačni, da poseduje govor u celosti i da je poruke usmerio protiv korupcije.