Zoran Stanković osudio izjave Miše Vacića o proterivanju

Vesti 25. okt 201914:20 > 14:25
N1

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, osudio je "svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora" i koja, kako je ocenio, "ni na jedan način ne doprinosi napretku i boljitku stanovništva tih opština".

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić zapretio je proterivanjem Srba koji učestvuju u lokalnoj vlasti u Bujanovcu, nazivajući ih navodnim Srbima.

POVEZANE VESTI

„Bujanovac je grad u Srbiji u kojem od vajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi. Niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne bez obzira na njihovu političku orijentaciju. Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Srbije“, naveo je Stanković, a prenelo Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Stanković je dodao da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima Srbije, „nisu do sada niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja“ jer je takvih pokušaja kako je naveo, „bilo i ranije“.

„I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Srbije, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prava koja im po zakonima pripadaju. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama“, naveo je Stanković.