Jedan od pet miliona: Profesor FON-a studente nazvao teroristima

Vesti 22. okt 201920:25 > 20:26
N1

Udruženje "Jedan od pet miliona" je saopštilo da je profesor beogradskog Fakulteta organizacionih nauka (FON) Mirko Vujošević na sastanku dekana, predsednika Saveta, predsednice Etičke komisije, šefova katedri i redovnih profesora FON-a, studente iz tog udruženja nazvao teroristima.

U saopštenju Udruženja „Jedan od pet miliona“ piše da je Vujošević na sastanku kazao: „Najbolje da se mi u ovo ne petljamo. Neka sve rešava Univerzitet koji sarađuje sa teroristima koji upadaju u Rektorat“.

POVEZANE VESTI

 „Pozivamo profesora Vujoševića da nam objasni na koji način su studenti ugrozili globalnu bezbednost, pošto je to ono što teroristi rade, ako su samo štitili obraz Univerziteta. Ovakvo iznošenje optužbi o studentima koji su štitili svoju kuću, čiji je deo i FON, govore da je u ovoj državi tabloidizacija ušla visoko u obrazovanje“, piše u saopštenju Udruženja.

Kako navodi Udruženje „Jedan od pet miliona“, izjava profesora Vujoševića za cilj ima „zastrašivanje studenata da slobodno iskažu svoje mišljenje, targetiranje i crtanje mete na čelo mladima koji su imali hrabrosti da odbrane dvovekovnu tradiciju atonomije svoje kuće“.

„Profesori FON-a umesto da stvari nazovu pravim imenom i doktorat Siniše Malog progalse plagijatom svojim izjavama sve više guraju u blato i FON i naš Univerzitet“, piše u saopštenju.

Na današnjem sastanku koji je sazvao dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milija Suknović raspravljalo se o stručnom mišljenju komisije ovog fakulteta da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne.