Vesić: Krivična prijava protiv Đilasa i još trojice za pokušaj ubistva

Vesti 22. okt. 201916:13 > 16:26
Podeli:
Izvor: Screenshoot

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa i još trojice članova Saveza za Srbiju zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju, tokom incidenta koji se dogodio prošlog ponedeljka ispred galerije ''Progres'', posle promocije njegove ''Knjige o Beogradu''.

„Đilas je bio organizator događaja koji su se desili posle 19 sati, prošlog ponedeljka, 14. oktobra, na uglu Knez Mihailove ulice i Zmaj Jovine ispred galerije „Progres“, kada je nekoliko sati pre održavanja promocije moje knjige poslao zvanično saopštenje, kao predsednik svoje stranke i pozvao svoje pristalice da se okupe i da se fizički obračunaju sa nama koji smo bili tu na promociji. Na taj način je, sa umišljajem, pozvao ljude da izazovu sukobe, da izazovu nerede, da fizički napadaju druge ljude i ono što je najgore – da proliju tuđu krv“, rekao je Vesić za Tanjug.

Podsetimo, te večeri je zamenik gradonačelnika, u pratnji obezbeđenja, izašao je iz galerije Progres, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali „Vesiću, lopove“, a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom. O tome čitajte OVDE.