Pilot i kopilot pod suspenzijom, avion nije "propadao"

Vesti 21. apr 201511:15 > 19:20
Podeli:
Izvor: N1info

Konačni izveštaj o događaju u avionu "falkon 50", kojim je u petak za Rim leteo predsednik Srbije Tomislav Nikolić, biće poznat tek kada se letelica vrati sa servisa u Bazelu, gde će biti očitani svi tehnički parametri leta, saopštili su predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Direktor direktorata za bezbednost u DCV Aleksandar Godić rekao je da, prema prvim informacijama koje su dobijene, avion nije propadao tokom incidenta, kada je kopilot greškom uključio zakrilca, ali da će se sve znati kad se na servisu u Bazelu očitaju podaci iz crne kutije.

„Prekidač za hitno izvlačenje predkrilaca, upravo je zaštićen od slučajnog aktiviranja, ali izgleda da je kopilot to uspeo da uradi. Kada se struktura krila promenila avion je počeo da ponire“, objašnjava Petar Vojinović, urednik portala tangosix.rs

pročitajte još:

„Posada je prema informacijama koje imam sad postupila kako treba i nije mogla da izazove pad letelice, a informacije koje imamo sad govore da avion nije padao dva kilometra“, kaže Godić.

Prosuta kafa može biti uzrok vraćanja aviona, rekao je Godić i dodao da je posada, prema dosadašnjim informacijima, postupila kako treba i nije mogla da izazove pad aviona.

Direktorka DCV Mirjana Čizmarov negirala je da se u sastavljanje izveštaja umešala politika, jer je, kako je rekla, Direktorat nezavisno regulatorno telo koje se isključivo bavi bezbednošću vazduhoplovstva u Srbiji.

U Avio službi Vlade Srbije televiziji N1 rečeno je da su pilot i kopilot pod suspenzijom, da je istraga još u toku, te se pilotima ne odobrava da daju izjave za medije.

Direktorat je juče saopštio da je u izveštaju pilota i kopilota navedeno da je do slučajnog aktiviranja prekidača „emergency slot extension“ došlo pošto je prosuta kafa po komandnoj tabli.

Pri poniranju se ugasio i motor broj 3 koji je ponovo upaljen posle nekoliko minuta, navedeno je u dokumentaciji koju je objavilo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.