Vršnjačko nasilje u Pančevu – dve devojčice napale treću, davile je kapuljačom

Vesti 16. okt. 201916:04 > 16:14
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Dve devojčice su u Pančevu napale treću i po njenim i tvrdnjama njene majke, "davile je kapuljačom" i udarale kolenima u grudi i stomak. To je novi slučaj vršnjačkog nasilja na čijoj meti je bila A.P. (14), preneo je "Blic".

Majka napadnute devojčice izjavila je za „Telegraf“ da je pre subote, kada se to desilo, njenu ćerku najpre jedna devojčica „maltretirala neko vreme“. 

„Žalila mi se kako joj dobacuje u prolazu, da bi je jednog dana počupala iz čista mira, a jednom ju je gađala kamenom“. 

Ta žena kaže da je njena ćerka bojažljiva i povučena, da nikada ni sa kim nije imala konfikt i da tu devojčicu nije ni poznavala, sem da je ponavljala razred i doselila se iz Nemačke.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je povodom slučaja vršnjačkog nasilja u Pančevu da se škola uključila i pružila potrebnu podršku, iako, kako navode, u tom slučaju ne snosi odgovornost za ponašanje učenika koje se dogodilo van školskog dvorišta i u toku neradnog dana.

„To je period kada su za učenike prevashodno odgovorni roditelji i kada bi trebalo da postupaju druge nadležne službe i institucije poput policije, centara za socijalni rad i drugih“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da podržava kolege koje preduzimaju neophodne aktivnosti kada je reč o zaštiti dece i učenika od nasilja, čak i kada se nasilja ne događa u vreme nastave i realizacije drugih školskih aktivnosti.