Policija Kosova: Uhapšeni rade po naredbi Radoičića i njegove kriminalne grupe

Vesti 16. okt. 201915:35 > 19:25
Podeli:
Izvor: N1

Policija Kosova potvrdila je na konferenciji za novinare da su u ranim jutarnjim časovima na severu Kosova uhapšeni policijski istražitelj Rade Basara i sin šefa operative za region sever Željka Bojića, Vasilije Bojić, pošto je kod njega pronađeno oružje. On je posle davanja izjave oslobođen i predmet protiv njega ide u redovnu proceduru. Za Željkom Bojićem se traga.

Tužilac Sulj Hodža kaže da je 14. oktobra tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage protiv dvojice policijskih zvaničika na severu Mitrovice, zbog krivičnih dela uključivanja u kriminalnu grupu i zloupotrebe službenog položaja.  

POVEZANE VESTI:

Hodža je izjavio da osumnjičeni tokom saslušanja nije prihvatio optužbe, ali da je on na osnovu dokaza kojima raspolaze tužilaštvo za policijskog istražitelja zatražio određivanje pritvora.  

„Kao što znate na severu operišu dobro organizovane kriminalne grupe koje predvodi Milan Radoičić, za kim je, kao što je poznato, tužilaštvo Kosova izdalo međunarodnu poternicu. Takođe, prema spisima predmeta kojima raspolažemo, kriminalna grupa Milana Radoičića je dosta organizovana i ima uticaja nažalost i u Policiji Kosova, i u drugim opštinskim ili državnim strukturama u tom delu.    Smatramo i imamo dokaze da su oni protiv kojih je proširena istraga radili pod naredbom Milana Radoičića i njegove kriminalne grupe. Ove osobe se sumnjiče da nisu postupile prema procedurama ili su namerno krile i nisu postupile kako treba u odnosu na dokaze koje je trebalo da prikupe u raznim slučajevima, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića već se radi i o drugim neotkrivenim ubistvima“, rekao je tužilac.  

Hodža je izjavio da imaju osnovane sumnje da je osoba koja je uhapšena radila po direktivama druge osobe.  

„Imamo još dva-tri slučaja na severu koja nisu otkrivena i mi sumnjamo da isti policajci nisu izvršavali svoje obaveze, već su radili pod uticajem kriminalne grupe koju vodi Milan Radoičić“, naveo je Hodža.