Tepić: SNS našla neke ljude da pale knjigu i optužila opoziciju za to

Vesti 15. okt 201923:49 > 16. okt 2019 07:22
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, rekla je povodom incidenta tokom promocije knjige Gorana Vesića da je Srpska napredna stranka (SNS) "pronašla neke ljude da pale knjigu i time optuži opoziciju za to".

Tepić je u emisiji Upitnik na RTS kazala da je u Srbiji politička kriza duboka i već internacionalizovana. Ona je istakla da je cilj kampanje bojkota predstojećih izbora, koju sprovodi deo opozicionih partija, da se smanji izlaznost i time „delegitimišu predstojeći izbori“.

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je, govoreći o dijalogu uz posredovanje EU o izbornim uslovima, rekao da je „važno da je taj dijalog vođen u Skupštini Srbije“ i da je SNS „slala poruke da je Skupština jedino mesto“, kako je istakao, gde treba voditi dijalog, a to su rekli i „partneri iz EU“.

POVEZANE VESTI

Orlić je naveo da je sastanak protekao u korektnoj atmosferi i da su svi učesnici primetili, kako je naveo, da postoji napredak.

On je osudio ponašanje aktivista Saveza za Srbiju tokom incidenta povodom promocije Vesićeve knjige.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović rekao je u Upitniku da je dijalog o izbornim uslovima u Skupštini Srbije samo nastavak „onoga što se dešavalo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu“. Dodao je da cilj tih razgovora da se situacija smiri i dijalog vrati, kako je rekao, u Skupštinu.

Poslanik Đorđe Vukadinović je kazao da je situaciju trebalo razmatrati pre no što je došlo do toga da neke stranke odluče da idu u bojkot predstojećih izbora.

„Situacija je teška, ne bi stranac sedeo i predsedavao sastankom da je stvar normalna i da mi možemo sami“, rekao je Vukadinović, član poslaničkog kluba „Nova Srbija – Pokret za spas Srbije“.