Stefanović: Povlačenje zahteva Kosova u Interpolu velika pobeda Srbije

Vesti 15. okt 201916:08 > 16:13
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Čileu da povlačenje aplikacije Prištine za članstvo u Interpolu predstavlja veliku pobedu Srbije i međunarodnog prava.

POVEZANE VESTI

„Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine, da bude deo Interpola, povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine“, rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.

Stefanović je istakao da je ovo značajna diplomatska pobeda Srbije, ali i pobeda međunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile u prilog tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola, navodi se u saopštenju MUP.

On se zahvalio svim ljudima iz srpskog tima, iz ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i svima onima koji su u prethodnih godinu dana neumorno radili i pomogli da imamo ovakav ishod. Stefanović se zahvalio i svim državama koje su zajedno sa Srbijom bile pri stavu zaštite međunarodnog prava i onima koje su zajedno sa njom lobirale da rezultat bude ovakav.

„Ovo je veliki dan za pobedu međunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju“, zaključio je Stefanović, navodi se u saopštenju.