Orlić o lecima u dvorištu TV N1: Niko nije bio napadnut, nema razloga za osudu

Vesti 15. okt 201913:50 > 13:52
Izvor: N1

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić ocenio je da ubacivanje letaka u dvorište TV N1 nije bio nikakav napad i da razloga za osudu nema.

„Pretpostavljam da je to svojevrsna reakcija na znate već dobro poznatu priču koja mislim da dolazi zvanično iz Vaše televizije, da ste vi neko ko se emituje u Luksemburgu“, odgovorio je Orlić na pitanje novinara N1.

N1: To je odgovor?

Orlić: Da, to je odgovor. Jer, niko nije bio napadnut, nije?

N1: Zar ovo ne smatrate nekom vrstom napada i pritiska?

Orlić: Pa ne znam, ako stvarno emitujete program iz Luksemburga, to je onda potvrda onoga što sami tvrdite.

Podsetimo, dvojica muškaraca automobilom su se u ponedeljak uveče dovezla do same ograde televizije N1 preko koje su ubacili nekoliko stotina letaka sa natpisom „Republika Srbija – doviđenja, dobrodošli u Luksemburg“.

Muškarci su nosili hirurške maske i ubrzo nakon što su primećeni od strane zaposlenih automobilom su se odvezli u pravcu centra grada. O ovom događaju N1 je obavestila policiju koja je izašla na lice mesta.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je najnoviji incident usmeren protiv TV N1 i pozvalo nadležne policijske i tužilačke organe, a pre svih najviše nosioce vlasti, da preduzmu sve što je neophodno da bi se zaustavilo učestalo zastrašivanje novinara i redakcije te televizije.