N1 na Pančićevom vrhu: Skida se crep, iznet inventar, ali mašina za rušenje nema

Vesti 14. okt 201918:45 > 18:50
N1

Počelo je uklanjanje divljeg objekta koji je na Kopaoniku izgrađen pre dve godine. Bez prisustva policije i inspektora, grupa radnika, koje je najverovatnije angažovala investitorka Snežana Mitković, počela je krajem prošle nedelje prvo da skida crep sa krova, a potom bi trebalo da usledi i uklanjanje betonskih ploča i zidova. Međutim, ekipa N1 na Pančićevom vrhu nije zatekla nijednu građevinsku mašinu.

Kako saznajemo, i rušenje ovog objekta je počelo mimo propisa. Za investitora je daleko jeftinije da sam ukloni objekat, jer se ponude firmi za rušenje objekata ove veličine kreću i do 250.000 evra. Pošto je u ovom slučaju vlasnik, na kraju, ipak sam rešio da počne sa rušenjem, ispada da je ponovo u prekršaju, jer je bio u obavezi da prijavi radove i obavesti resorno ministarstvo o rušenju. Oni su se, kako saznajemo, javili jedino čuvarima iz Nacionalnog parka Kopaonik.  

POVEZANE VESTI

„Čuvarska služba Nacionalnog parka Kopaonik je u petak u popodnevnim časovima zatekla radnike na objektu koji su u tom trenutku skidali crep. Do tada, ni do današnjeg dana nije stigla prisana prijava radova. U toku današnjeg dana čuvarska služba je sa republičkim inspekcijskim službama izašla na teren, utvrdila je činjenično stanje I napravila zapisnik“, kazao je za N1 Miroslav Dugalić iz Nacionalnog parka Kopaonik.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da njeno ministarstvo nema zvanične informacije o tome da li se ruši nelegalni objekat na Pančićevom vrhu.

Republička inspekcija, obišla je u ponedeljak gradilište posle informacije da je na objektu na Pančićevom vrhu počelo uklanjanje crepa, a njen izveštaj za sada nije poznat.

Ekipa N1 je primetila da je inventar iznet iz objekta, a osim par radnika koji su tu zatečeni, nije primećena nijedna građevinska mašina. Zbog toga nemamo nijednu informaciju kada će ovaj objekat biti uklonjen.

Prošle godine u avgustu, inspektori su pokušali da sruše betonsku četvorospratnicu, ali su odustali, jer je izostala asistencija policije. Do nedavno, ovaj objekat je radio tako što je bio nelegalno priključen na vodovodnu i električnu mrežu.

Osim krivične prijave protiv investitorke Snežane Mitković za nelegalnu gradnju u kompleksu Nacionalnog parka Kopaonik, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu i protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem.