Ministarstvo odbacilo navode da je odgovorno za štrajk taksista

Vesti 13. okt 201913:08 > 13:12
N1

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je optužbe Komiteta za bezbednost saobraćaja o odgovornosti za štrajk taksista i blokadu Beograda i ocenilo da upravo pojedinci iz tog Komiteta "prednjače u pronalaženju opravdanja" za kršenje Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju od strane kompanije KarGo.

POVEZANE VESTI

„Napominjemo da javna podrška stručnjaka iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, i ne samo njih, onima koji krše zakon zapravo je podrška urušavanju pravnog sistema i poziv svim građanima u Srbiji da ne poštuju zakone“, piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se navodi i da su i ministarstvo i resorna ministarka Zorana Mihajlović nekoliko puta do sada javno osudili štrajk taksista zbog blokade Beograda i ugrožavanja prava na slobodno kretanje građana.

Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ocenio je u subotu da građani Beograda danima plaćaju cenu taksi-blokade grada, jer Ministarstvo saobraćaja prilikom pisanja izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, nije sagledalo pravo stanje na tržištu.