Forum: Smeniti direktora Treće gimnazije, Šarčević da se lično uveri u navode

Vesti 13. okt 201911:34 > 11:41
N1

Forum beogradskih gimnazija podržao je profesore Treće beogradske gimnazije i zahteva od ministra prosvete Mladena Šarčevića neselektivnu primenu zakona i razrešenje direktora ove beogradske gimnazije.

Samoinicijativna odluka da se ne penzioniše kada je ispunio uslov za penziju nije jedini primer kršenja zakona direktora Treće beogradske gimnazije Milenka Macure, navedeno je u današnjem pisanom saopštenju Foruma.

Forum beogradskih gimnazija je i ranije skretao pažnju na nezakonito postupanje direktora Macure, a jedna od najspornijih odluka odnosi se na otpuštanje profesora Muzičke kulture Igora Milijića, koji je ukazivao na nepravilnosti u radu ovog direktora. Gospodin Macura je pre nekoliko meseci odbio da prihvati predlog Sindikata Treće beogradske gimnazije za člana Školskog odbora čime nije prekršio samo zakone već i Ustav Republike Srbije koji svim građanima daje pravo da biraju i budu birani, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

„Pored svega navedenog direktor Macura je u Beogradu poznat i po odbijanju da prima tehnološke viškove. Uprkos eklatantnom kršenju zakona, po prijavama koje su nadležnim inspekcijama slate u prethodnom periodu inspekcija ili nije postupala ili nije nalazila da je zakon prekršen“, navodi se.

Forum beogradskih gimnazija je i ranije javno isticao nezakonito postupanje direktora Treće beogradske gimnazije.

Forum beogradskih gimnazija pozvao je ministra prosvete Šarčevića da se lično uveri u sve navode i neselektivno primeni zakon. Ukoliko se to ne desi sigurni smo da će problem Treće beogradske gimnazije u narednom periodu eskalirati i dovesti do štrajka zaposlenih u beogradskim gimnazijama.