Za "znakove ljubavi" Leskovčani će morati da izdvoje oko 700.000 dinara

Vesti 11. okt 201918:27 > 18:29
Podeli:
Izvor: Grad Leskovac

Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još dva nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. "Znakovi ljubavi" naći će se na pešačkim mostovima kod Osnovne škole "Svetozar Marković" i kod Zelene pijace, a kako se došlo na tu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu. Građani kažu - preskupo.

Leskovac će dobiti moderan izgled, rekao je gradonačelnik Cvetanović i najavio postavljanje metalne konstrukcije sa slovima „love“ na kojoj će građani i turisti moći da ostave katanac, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, i time simbolično „zaključaju ljubav“, pišu Južne vesti.

Na početku mosta kod Osnovne škole „Svetozar Marković“ biće postavljeni simboli ljubavi, to će da košta negde oko 200.000 dinara, a izradiće Javno-komunalno preduzeće „Grdelica“. Tu će moći da se nameštaju katanci i katančići ljubavi, a ovo srce će svetleti uveče. To planiramo da završimo u narednih mesec dana – rekao je Cvetanović.

„Simbole ljubavi“ dobiće i most kod Zelene pijace, a prema najavama, biće postavljeno jedno ili dva srca na krajevima pešačkog mosta.

„Vidićemo ili s jedne ili s obe strane, ali tu je malo skuplje, oko 500.000 dinara. I to planiramo, bez obzira na vremenske prilike, da bude za Dan ljubavi iduće godine. To je sledeće što spremamo, iznosi nisu veliki, a biće promena na bolje“,  najavio je Cvetanović.

Od koga je potekla ideja za ovaj projekat, zbog čega su odabrane ove dve lokacije, ko je uradio idejni projekat i da li je opravdano trošiti novac svih građana na nova obeležja, u Kabinetu gradonačelnika nisu želeli da kometarišu.

Gradonačelnik je već sve rekao na predstavljanu projekta. Imate sve informacije na gradskom sajtu – bili su kratki u Kabinetu. 

Da im se ideja o ukrašavanju grada sviđa, komentarišu Leskovčani, ali ipak smatraju da je projekat „bacanje para“.

„Videla sam negde za to. Šta znam, nije loše da se radi, ali 700.000 dinara je zaista mnogo“, kaže jedna Leskovčanka.

Da je ideja inovativna, smatra stariji građanin, ali napominje da bi nekad za ovakve stvari trebalo pitati i građane.

„Što nas nekad ne pitaju da li nam se sviđa. Ne kažem da je loše, ali želimo da znamo šta će da se radi i pre nego što se donese takva odluka“, kaže on.

Građani smatraju da postoje problemi koji su prioritetniji – završetak rekonstrukcije Osnovne škole „Josif Kostić“, rešenje javnog toaleta ili popunjavanje udarnih rupa.

U toku ove godine Leskovac je dobio četiri nova obeležja – tri manja sa početnim slovima uokvirena srcem, i jedan veliki znak na kome je ispisano puno ime grada.

Ideja tadašnjeg projekta potekla je lično od gradonačelnika, a 16.000 evra su za znake dali privatnici.

Mišljenja građana bila su podeljena, jedni su smatrali da je lepo na ovaj način promovisati grad, dok su drugi bili mišljenja da je bolje za taj novac asfaltirati ulice.