CarGo: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

Vesti 11. okt 201910:34 > 10:38
Izvor: N1

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je da nemaju svi oni koji voze taksi dozvolu za tu delatnost već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika, i najavio akciju otkrivanja zloupotreba taksi udruženja.

„Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi“, kazao je direktor CarGo, navedeno je u saopštenju.

On je naglasio da su u CarGo bili šokirani saznanjima, „koje su dobili od poštenih taksista koji ne žele da učestvuju u režiranom haosu na ulicama“, i da zato, kako je dodao, „imaju još veću obavezu da o ovim kriminalnim saznanjima obaveste javnost“.

Guberinić je pozvao i ministarku saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zoranu Mihajlović „da se izjasni o ovoj činjenici, jer i ona svojim izjavama učestvuje u dovođenju javnosti u zabludu da CarGo radi suprotno zakonu, a to su zapravo vođe taksi kartela koje očigledno štiti“.

Direktor CarGo je rekao da je „raskrinkavanje taksi kartela tek počelo“, te da će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama, jer će „na taj način pomoći nadležnima da preseku kriminalni gordijev čvor koji ucenjuje Srbiju“.

„Došlo je vreme da Srbija i Beograd konačno saznaju decenijsku igru taksi kartela“, kazao je Guberinić.