U Novom danu o trilateralnom sastanku Vučića, Rame i Zaeva

Vesti 10. okt 201913:59 > 14:03
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se dokument o takozvanom malom šengenu, koji je potpisao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, zasniva na implementaciji slobode protoka roba, kapitala, ljudi i usluga kao međunarodno prihvaćenih vrednosti koje promoviše i EU. Gosti teme jutra su Oliver Branković, stalni dopisnik Makedonske TV iz Beograda i Jelica Minić iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Štampu listamo sa novinarom nedeljnika NIN Stefanom Slavkovićem. 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković navela je da je podneta Inicijativa za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. U Novom danu saznaćemo šta ta inicijativa podrazumeva.

Čućemo i zašto Srbija još nije dobila Zakon o utvrdjivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji. 

Gastronomsko – turistički spektakl Dani Vojvodine održaće se od 15 – 16. oktobra u Beogradu. Tradicionalna manifestacija održava se sedmu godinu za redom, ovaj put sa dodatnim i raznovrsnijim sadržajem. U nastavku emisije opširnije o tome.

Ovog vikenda u Javnom akvarijumu i tropikarijumu biće održan Sajam akvaristike i teraristike, Aqua Terra Srbija. Sajam najavljuje Branislav Jakovljević.

Gastronomsko – turistički spektakl Dani Vojvodine održaće se od 15 – 16. oktobra u Beogradu. Tradicionalna manifestacija održava se sedmu godinu zaredom, ovaj put sa dodatnim i raznovrsnijim sadržajem. 

Prvi festival patika Sneakerville se održava 13. oktobra u Luci Beograd. Po prvi put na ovim prostorima, svi kolekcionari i ljubitelji sneaker kulture imaće priliku da uživaju u festivalu koji će okupiti neke od najpoznatijih svetskih brendova, vise o samom događaju recice nam Ana Josifovski, organizartorka fesitvala.