Karapandža: Sve i da sam vođa meksičkog kartela, to ne umanjuje krađu Malog

Vesti 10. okt 201908:08 > 08:35
N1

Profesor Univerziteta u Vizbadenu Raša Karapandža rekao je da su jedine posledice njegove analize doktorata ministra finansija Siniše Malog, pet i po godina nakon što je objavio, pretnje koje svakodnevno dobija i zahtev za njegovim otkazom upućen univerzitetu u Nemačkoj gde radi, "a čije pisanje je sponzorisala Vlada Ane Brnabić".

Takođe, i „jeziva kampanja laži i neistina svih medija pod kontrolom države koja ima za cilj da se on diskredituje, a da se glasačima objasni kako krađa doktorata nije tako strašna stvar i da za poziciju ministra doktorat uopšte nije potreban“, rekao je Karapandža u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

POVEZANE VESTI

Kako je rekao, „sve i da nije univerzitetski profesor, već vođa meksičkog kartela, ili, ne daj bože, bivši ministar informisanja u Vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljani novinari – da li bi to na bilo koji način umanjilo krađu ministra Malog?“

„Da li tih 70 odsto i više stranica koje je ministar Siniša Mali od reči do reči prepisao u svom doktoratu nakon ove medijske kampanje prepune laži, treba da znači da one više nisu prepisane“, zapitao je Karapandža.

On je podsetio da je ranije pisao o slučaju plagiranog doktorata nemačkog ministra odbrane Cu Gutemberga, kome je doktorat oduzet za samo 12 dana, a navodi i da je supruzi predsednika Zimbabvea Grejs Mugabe oduzet doktorat posle četiri godine, ali se njen muž nije javljao iz Njujorka i profesore koji su je uhvatili u krađi nazivao „mrziteljima Srba i Srbije“.

„Nažalost, nakon ovih pet i po godina, postalo je jasno da mi kao zemlja ne možemo da se poredimo sa Nemačkom. A nažalost ne možemo ni sa Zimbabveom. Mi kao društvo smo daleko iza njih, čini se kategorija za sebe“, rekao je Karapandža.