Đukanović: Šta god da traže iz opozicije, mi im udovoljimo, a onda ne dođu

Vesti 09. okt 201918:59 > 19:19
N1

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović najavio je da će se u skupštinskoj proceduri naći određene izmene i dopune zakona koje se tiču izbornog procesa, prvenstveno zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i da će doći do određenih promena u vezi sa biračkim spiskom i finansiranjem stranaka.

On je, po izlasku sa prvog sastanka predstavnika vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta, rekao da je vlast spremna da unapredi nešto ako će to kako je rekao, zaista doprineti boljem izbornom procesu.

POVEZANE VESTI

„Svako iznese svoj stav, pričamo, razgovaramo i to je to ali jedino vlast daje konkretne predloge. Niko ne može da shvati na šta se predstavnici opozicije žale jer do sad nisu ništa konkretno davali kao predlog. Osim široke priče da im sve smeta, čini mi se da im najviše smeta što nemaju podršku naroda“, rekao je Đukanović novinarima ispred Skupštine Srbije gde se održava sastanak.

Upitan da li je bilo neophodno da predstavnici EU budu posrednici u tim razgovorima, Đukanović je kazao da je „moglo bez njih, ali i da nije loše da budu tu“.

„Šta god da traže iz opozicije, mi smo spremni da ima udovoljimo ali oni onda ne dođu, naljute se i na ove iz EU. Opozicija je krajnje konfuzna, jedni plaču što ne mogu da dođu jer im važniji od njih zavrću uši i kažu da ne mogu da idu“, rekao je Đukanović.

Predsednica parlamenta Maja Gojković kratko je izjavila da dijalog i dalje traje i da je njen lični utisak da je vrlo zadovoljna kako su razgovori krenuli.

Marković: Džaba smo krečili

Zaključak predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, posle prvog dela dijaloga, manje je optimistična: “Što bi rekli moji Pomoravci, džaba smo krečili!“

“Ništa nismo čuli novo, nije bilo nekih argumenata gde je opozicija mogla da potvrdi ono što je sve vreme govorila da joj smeta. Skoro 90 odsto stvari u parlamentu je prihvaćeno ono što je bila njihova primedba, i Vlada je takođe prihvatila njihove primedbe, i ja mogu slobodno da napravim neki zaključak šta je tu najveći problem – da vanparlamentarna opozicija ucenjuje parlamentarnu opoziciju“, kazao je Marković.