Jeremić: Sa vlastima više nema šta da se razgovara o izborima

Vesti 09. okt 201916:38 > 16:40
Izvor: N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić počeo je u Čačku kampanju bojkota predstojećih izbora opozicionih stranka okupljenih u Savezu za Srbiju (SZS) i kazao je da oni bojkotuju današnje razgovore u Skupštini Srbije između vlasti i opozicije, na kojima učestvuju i visoki predstvnici Evropske unije "jer više nema šta da se razgovara o izborima".

Predstavnicima EU koji danas učestvuju u razgovorima u Skupštini Srbije rekli smo da smo otvoreni za razgovore sa njima u budućnosti i pozdravili njihove dobre namere da pomognu u prevazilaženju postojeće krize između vlasti i opozcije, ali smo istakli da sa vlastima sada nemamo šta da razgovaramo o izborima“, kazao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

On je ocenio da ne očekuje da će danas u Skupštini Srbije biti „napravljen bilo kakav progres, kao što nije napravljen ni na razgovorima sa predstvnicima vlasti na Fakultetu političkih nauka prethodnih meseci“.

Jeremić je istakao da je glavna aktivnost stranka SZS kampanja za bojkot izbora, da će ona biti još dinamičnija nego što su bile ranije kampanje kada se učestvovalo na izborima.

„Bojkot je jedino rešenje da se oduzme legitimitet ovoj vlasti, iako je to put koji podrazumeva mnogo odricanja. Svesni smo da će biti teško da stranke opstanu na političkoj sceni ukolko nisu u parlamentu, ali smo hteli da pokažemo da imamo više ciljeve koji nas motivišu da se bavimo politikom“, rekao je Jeremić.

Na pitanje novinara, Jeremić je rekao da prema njegovim saznanjima nijedan stranka SZS danas ne učestvuje na razgovorima u Skupštini Srbije i ocenio da su odnosi stranaka u SZS „solidarni i dobri“.

Jeremić nije hteo da komentariše učešće drugih stranaka koje se deklarišu kao opozicione u razgovorima u Skupštni Srbije.