DS neće učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EP

Vesti 07. okt 201920:29 > 20:34
N1

Polazeći od odluke Glavnog odbora od 14.septembra 2019. godine Demokratska stranka neće učestvovati na razgovorima vlasti i opozicije zakazanim u parlamentu 9. i 10. oktobra 2019. godine, odlučilo je Predsedništvo DS-a.

DS je u saopštenju navela da će nastaviti da vodi aktivnu borbu za slobodne i poštene izbore i razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i relevantnim domaćim organizacijama o uspostavljanju uslova za slobodne i poštene izbore.

Predsedništvo Ujedinjene Demokratske stranke juče se usaglasilo da je neophodno da se prethodno obave neposredni razgovori predstavnika opozicije sa predstavnicima EU o slobodnim i poštenim izborima, čime bi se postavio temelj za eventualni kasniji dijalog opozicije i vlasti.

Podsetimo, bivši evroposlanici Eduard Kukan i Knut Flekenštajn biće posrednici Evropskog parlamenta na sastancima predstavnika vlasti i opozicije u Srbiji, 9. i 10. oktobra.

„Dijalog će se odvijati bez prisustva medija, po ‘Čatam haus’ pravilima. Teme o kojima će se raspravljati sledeće nedelje biće izborna administracija, mediji i uloga REM-a i RTS-a, transparentnost biračkih spiskova, finansiranje kampanja i obuka birača“, najavio je ranije portal EWB.