Đurić: Priština da ne računa na blanko podršku, moraće da se dogovara sa Srbima

Vesti 07. okt 201911:02 > 11:20
Izvor: TANJUG/ Zoran Žestić

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će se sve odluke, pa i o eventualnom učešću Srpske liste u budućoj Vladi Kosova, donositi zajednički u Beogradu.

„Uvek se o važnim stvarima dogovaramo između sebe, u konsultaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije“, rekao je Đurić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je poručio Prištini da ne računa na blanko podršku Srba u formiranju nove Vlade Kosova, i da mora da pokaže poštovanja prema poslanicima Srpske liste.

POVEZANE VESTI

„Moraće da se dogovaraju sa Srpskom listom ako žele legitimnu Vladu“, rekao je Đurić.

Govoreći o eventualnom nastavku razgovora Beograda i Prištine i Aljbinu Kurtiju kao mogućem pregovaraču, Đurić je rekao da onaj ko hoće da razgovara sa Beogradom ne sme da računa da će od Srbije da dobije sve. 

„Mora se postići kompromis“, rekao je.

Kako je dodao, prema do sada izbrojanim glasovima, Srpska lista dobila 50.417 glasova, odnosno 95,13 odsto izašlih Srba, što je najbolji rezultat u dosadašnjim izborima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je, na pitanje da li bi poslanici sa te liste ušli u Vladu koju vodi Aljbin Kurti, rekao da se „nažalost ne može birati ko sedi sa suprotne strane stola“.

„Srpski poslanici će se, kao i do sada, boriti za mir i bezbednost srpskog naroda“, rekao je Rakić. On je dodao da sve ostale srpske liste, čak i da su zajedno nastupile, na izborima ne bi osvojile nijednog poslanika.